Príbehy

Rukolový šalát s medovým tofu a orieškami

Rukolový šalát s medovým tofu a orieškami Recepty

Slaná sójová omáčka a horkastá rukola v kontraste so sladkým pomarančom a medom, vytvára v tomto skvelom jarnom recepte, nezameniteľnú zmes chutí. K tomu si pridajte rôzne textúry z tofu, orieškov a sezamu a perfektný šalát je na svete.

Želáme dobrú chuť. 🙂

Ingredience

  • 1⁄2 x balenia bieleho tofu napr. Lunter (90 g)
  • 1 x menší kus jablka (105 g)
  • 2 x ČL včelieho medu (14 g)
  • 100 ml pomarančovej štavy (100 g)
  • 2 ks vlašských orieškov (6 g)
  • 2 ČL sezamových semienok (6 g)
  • 2 a 1⁄2 x čajovej lyžičky kukuričnej múky (polenta instantná) (7.5 g)
  • 5 ks reďkovky (85 g)
  • 2 a 1⁄2 x misky rukoly (42.5 g)
  • 1⁄2 x PL sójovej omáčky (5.5 g)

Postup prípravy

  • V miske zmiešajte med, sójovú omáčku, šťavu z pomarančov a čili (podľa chuti).
  • Tofu nakrájané na kúsky obaľte v múke so soľou.
  • Na panvici opečte tofu spolu s medovou omáčkou.
  • Povarte, kým omáčka neobalí kúsky tofu a posypte čiernym sezamom.
  • Na šalát zmiešajte rukolu a nakrájanú reďkovku s jablkom. pridajte kúsky medového tofu.
  • Na koniec pridajte kúsky medového tofu, posypte vlašskými orechami a polejte dresingom.
Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem