Príbehy

Cviklový šalát s vlašskými orechami a vajíčkom

Cviklový šalát s vlašskými orechami a vajíčkom Recepty

Červená repa nielenže vynikajúco chutí, ale je nabitá aj rôznymi vitamínmi, minerálmi a v neposlednom rade jej nechýba ani vláknina. Pridajme si k tomu zdravé tuky a bielkoviny z orieškov, vajíčka a kúsok syra. A ako bonus sacharidy v podobe ražného chlebíku. Výsledok? Perfektný a nutrične komplexný recept.

Dobrú chuť. 🙂

Ingrediencie

  • 3 a 1/2 menších kúskov červenej repy (175 g)
  • 15 g parmezánu
  • 1/2 vajíčka na tvrdo (27.5 g)
  • 2 ks vlašských orechov (6 g)
  • 1/4 celozrnného ražného chleba (ideálne kváskového) (12.5 g)
  • 1 ks jarnej cibuľky (44 g)

Postup prípravy

  • Červenú repu uvarte (alebo kúpte už varenú, vákuovo balenú), ošúpte a nakrájajte ju na tenké plátky.
  • Preložte ju do misky a zalejte balzamikom a sójovou omáčkou.
  • Pridajte štipku soli a čierneho korenia a odložte do chladničky na cca tri hodiny.
  • Vajíčko uvarte v slanej vode.
  • Na tanier najskôr uložte marinovanú červenú repu, na ňu poukladajte nasekané vlašské orechy a ako posledné pridajte uvarené vajíčko.
  • Posypte nakrájanou jarnou cibuľkou a parmezánom.
  • Na záver môžete ešte podľa chuti jemne pokvapkať balzamikom.
Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem