Príbehy

Špagety s parmskou šunkou, špenátom a mozzarellou

Špagety s parmskou šunkou, špenátom a mozzarellou Recepty

Tento recept je určený presne pre vás. Nie je však tajomstvom, že ak sa o tieto cestoviny podelíte aj so svojimi známymi, či rodinou, nezostane ani jedna špageta na tanieri. 🙂 

Ingrediencie

  • 100g špagety (ideálne cereálne)
  • 50g parmská šunka/schwarzwald
  • 50g mozzarella light
  • 70g baby špenát
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čl olivového oleja / alebo masla
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate, alebo 1 čl sušenej
  • soľ, korenie, chilli

Postup prípravy

  • Cestoviny uvarte v osolenej vode.
  • Sceďte a chvíľu nechajte vychladnúť
  • Medzitým na väčšej panvici na troche oleja orestujte na miernom ohni cesnak, šunku a ako posledný pridajte na 2 minutky špenát.
  • Všetko okoreňte, osoľte a ak máte radi pikantné, dajte aj chilli.
  • Špagety pridajte späť do panvice a všetky ingrediencie poriadne spolu premiešajte aj s petržlenovou vňaťou.
  • Na horúce jedlo na záver naaranžujte mozzarellu, tá sa zľahka roztečie.
  • Dobrú chuť.
Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem