Príbehy

Zeleninový Boršč

Zeleninový Boršč Recepty

Boršč je polievka, ktorá nielen výborne chutí, ale aj krásne zahreje. Najmä v zimných mesiacoch.

Náš recept je od toho pôvodného v niečom odlišný. Je totižto úplne bez mäsa a teda si pochutia ako vegetariáni, tak aj vegáni.

Želáme dobrú chuť 🙂

Ingrediencie

  • 1 x stredný zemiak (neskorý) (90 g)
  • 2 PL pretlaku paradajkový sterilizovaný (56 g)
  • 1⁄2 PL olivový olej (6 g)
  • 1⁄2 ks kalerábu (135 g)
  • 125 g kyslej kapusty
  • 1⁄2 stredne veľkej cibule (37.5 g)
  • 1⁄2 stredne veľkého petržlenu (30 g)
  • 1⁄2 ks mrkvy (42.5 g)
  • 1⁄2 malý kus červenej repy (25 g)
  • 1⁄2 kus zeleru buľvového (25 g)
  • 1 PL ryžovej smotany napr. Alpro (12 g)
  • 1⁄2 strúčiku cesnaku (1.5 g)
  • štipka soli, čierne korenie, bobkový list
  • 60 x g bielkovinový chlieb večerný napr. PENAM

Postup prípravy

  • Ako prvé dajte variť cviklu.
  • Zeleninu (cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb) dajte zvlášť variť do studenej vody na cca 2 - 3 hodiny.
  • Keď je vývar hotový, zeleninu vyberte.
  • Do vývaru dajte variť zemiaky a kyslú kapustu.
  • Na panvici opražte cviklu, kým nepustí štavu a potom ju pridajte do vývaru.
  • Popražte mrkvu, nahrubo nastrúhaný petržlen, cibuľu a paradajkový pretlak.
  • Zeleninovú zmes pridajte do vývaru, spolu s bobkovým listom a cesnakom a nechajte povrieť.
  • Hotové podávajte so smotanou a pečivom.
  • Podľa chuti ozdobte pažitkou, alebo jarnou cibuľkou.
  • Pre viac porcií len roznásobte ingrediencie.
Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem