Príbehy

Tekvicová kaša

Tekvicová kaša Recepty

Vo všeobecnosti milujeme kaše a táto, tekvicová – ozaj patrí k našim favoritom 🤩 Nutrične vyvážená a chuťovo návyková. Recept, ktorý vás zahreje a perfektne sa hodí do jesenno-zimného obdobia 😊

Ingredience

  • 55 g pšena
  • 3 dl mandľového mlieka (300 g)
  • 4 PL hrudkovitého tvarohu 2,5 % (68 g)
  • 1ks kocky horkej čokolády 75 % (10 g)
  • 2 ks vlašských orechov (6 g)
  • 40 g tekvice Hokkaido
  • perníkové korenie

Postup prípravy

  • Hokkaido tekvicu rozpoľte, zbavte semienok a dajte piecť na 45 minút na 190 stupňov.
  • Keď je tekvica mäkká a vychladnutá máte dve možnosti: buď ju rozmixujte na pyré, alebo nakrájate na väčšie kúsky.
  • V malom hrnci zmiešajte pšeno s mliekom, medom, brusnicami a perníkovým korením.
  • Pokiaľ ste si zvolili variant s tekvicovým pyré, teraz je ten správny čas ho do kaše primiešať a môžete pridať aj chia semienka.
  • Kašu varte, kým pšeno nenasiakne všetko mlieko a nezhustne.
  • Pridajte tvaroh a strúhanú čokoládu
  • Nakoniec posypte orechami a podávajte ešte teplú.
  • Ps: Tekvicu nakrájanú na kocky, ale aj tekvicové pyré môžete skladovať v chladničke, alebo mrazničke. A pripraviť si tak z jednej tekvice viacero raňajok za sebou.
Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem