Príbehy

Proteinové muffiny s hokkaido tekvicou

Proteinové muffiny s hokkaido tekvicou Recepty

Ruku na srdce, kto by nemal rád muffiny? Malé, voňavé a nadýchané košíčky, ktoré spolu s tekvicou vytvárajú nezameniteľnú chuť. Ako bonus sú plné komplexných sacharidov a  bielkovín 🙂

Ingrediencie

  • 200 g ovsených vločiek
  • 2 balenia bielkovinového jogurtu napr. Skyr Pilos (280 g)
  • 1 ks banánu (130g)
  • 130 g hokkaido tekvice
  • 2 dl mlieko polotučné 1,5 %
  • 3 PL med (72 g)
  • 2 ks slepačie vajce
  • 8 g kypriaci prášok do pečiva
  • 6 ks orechy vlašské (18 g)
  • 60g čokoládového proteínu (ideálne Whey)

Postup prípravy

  • Ovsené vločky rozmixujte na múku.
  • V miske ich zmiešajte s roztlačenými banánmi a hokkaido tekvicou.
  • Následne pridajte všetky ostatné suroviny a dobre premiešajte.
  • Vzniknuté cesto dávkujte do foriem na muffiny (najlepšie silikónových).
  • Muffiny pečte 20 - 25 minút na 200 stupňoch do zlatista.
Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem