Príbehy

Restované ázijské rezance s mäsom

Restované ázijské rezance s mäsom Recepty

Čo vznikne keď k celozrnným cestovinám a morčacím prsiam pridáte červenú papriku, zázvor, chili a mandarínku? Odpoveď je jednoduchá! Úžasný recept na ázijské rezance. 

Ingrediencie

  • 65 g celozrnných cestovín (gramáž v neuvarenom stave)
  • 100 g morčacích pŕs
  • 1 PL sezamového oleja (12g)
  • 6 g zázvoru
  • 1 ČL sezamových semien (3g)
  • 2 a 1⁄4 PL balsamico kalamata (22.5 g)
  • 1⁄4 mandarínky (17.5 g)
  • 1⁄4 stredne veľkej cibule (18.75 g)
  • 1⁄2 jarnej cibuľky (22 g)
  • 1 menší strúčik cesnaku (3 g)
  • 1⁄4 červenej papriky (18.75 g)
  • 1 chili paprička (6 g)

Postup prípravy

  • Polovicu cibule a a polovicu zázvoru očistite a nakrájajte na plátky.
  • Mandarínku očistite na mesiačiky a všetko spolu v miske osoľte a pomiešajte.
  • Mäso umyte vodou, očistite (možete aj trocha osušiť) a položte na pripravený alobal.
  • Pripravenú zmes dajte na mäso a polejte ho kvapkou sezamového oleja (zvyšok budete potrebovať na rezance).
  • Mäso zakryte zvyškom alobalu a dajte piecť do predhriatej rúry na cca 40 minút pri 180 stupňoch.
  • Neskôr mäso odkryte a nechajte podľa potreby zapiecť do chrumkava, maximálne na 15 minút, aby nevyschlo.
  • Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu a odoberte množstvo, ktoré uvádza recept.
  • Cesnak, chili papričku, zvyšnú cibuľu a zázvor nakrájajte najemno a červenú papriku na pásiky.
  • Do rozpálenej panvice dajte zvyšný sezamový olej a pripravené ingrediencie.
  • Zeleninu orestujte a nakoniec pridajte pripravené mäso nakrájané na kúsky.
  • Dochutiť môžete balsamikom a jarnou cibuľkou nakrájanou na kolieska.
  • Pridajte pripravenú porciu cestovín, podlejte trochou vody a ešte chvíľu restujte.
  • Pripravené jedlo môžete ešte dochutiť sezamovými semiačkami.

Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem