Príbehy

Nové polievky v Planeat jedálničkoch

Nové polievky v Planeat jedálničkoch Recepty

Polievky sú súčasťou skoro každej kuchyne v slovenskej domácnosti. Zeleninové alebo hovädzie vývary väčšinou mávame k nedeľnému obedu a niektoré polievky ako kapustnicu a guláš si doprajeme ako celý obed. Na večeru sa radi zahrejeme krémovou brokolicovou, batátovou alebo cícerovo-pórovou polievkou. Všetky menované v Planeat jedálničkoch už dlhšie máme!

Pravidelne obohacujeme našu databázu novými zaujímavými receptami, nielen z tradičnej slovenskej kuchyne, ale aj niečím extravagantnejším, delikátnym a zároveň s ľahko dostupnými ingredienciami a jednoduchou prípravou.

Najnovšie sme pridali tieto recepty do jedálničkov:

  • Bryndzová polievka so zemiakmi
  • Hubovo-zemiaková polievka
  • Avokádová polievka
  • Šošovicová polievka s kokosovým mliekom
  • Hrachová polievka s bulgurom

Všetky ich môžete na záver rozmixovať. Krémové chutia vynikajúco aj studené.

Planeat

Máš aj ty záujem o jedálniček na chudnutie? Teraz v 20% akcii s kódom: LETO20

poďme na to

Batátová polievka s quinoou

 

Ingrediencie:

  • 2 stredné batáty - sladké zemiaky (180 g)
  • 1,5 l polotučného mlieka 1,5 % (1 500 g)
  • 100 g bielej quinoy
  • 1 PL olivového oleja (12 g)

Postup prípravy:

  • Batáty ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Jemne opečte v hrnci na oleji, zalejte mliekom, pridajte šálku quinoy a varte max 20 minút
  • Polievku na záver rozmixujte.
  • Na záver môžete pridať opražené tekvicové semienka.
Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem