Príbehy

Rozširujeme ponuku nátierok v jedálničkoch

Rozširujeme ponuku nátierok v jedálničkoch Recepty

Pravidelne pridávame nové chutné a zaujímavé recepty do našich jedálničkov. Tentokrát prichádzame s novými nátierkami, ktoré ulahodia aj tým náročnejším.

Už aj doteraz bol v Planeat jedálničkoch široký výber nátierok, ktoré boli zdravšími variantami tých kupovaných ako napríklad vajíčková alebo bryndzová, ale takisto aj nie veľmi bežné ako baklažánová s orechami alebo nátierka z tofu a sušených paradajok. Doma vyrobené nátierky považujeme za veľmi praktické z niekoľkých dôvodov:

  • ak si pripravíte viac porcií, tak ich máte po ruke v chladničke aj niekoľko dní
  • ide o rýchle jedlo, pripravenú nátierku stačí natrieť na pečivo
  • navýšite denný príjem zeleniny
  • viete, čo jete – doma pripravená nátierka neobsahuje konzervanty a prídavné látky

Tentokrát prichádzame s novými nátierkami, ktoré ulahodia aj tým náročnejším. Od dnes nájdete v aplikácii tieto novinky:

  • Sardinkovo-vajíčková nátierka
  • Lososová nátierka
  • Paprikovo-cuketová nátierka
  • Hubová nátierka s pečivom a zeleninou
  • Hráškovo-brokolicová nátierka
  • Paprikovo-paradajková nátierka
  • Tekvicová nátierka

Verte, že tieto zdravé nátierky si nekúpite len tak v obchode! Navyše tie bežne dostupné v potravinách obsahujú mnoho konzervantov a prídavných látok, aby vydržali v regáloch čo najdlhšie.

Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem

 

Mrkvová nátierka so zelerom

Ingrediencie:

  • 8 PL gréckeho jogurtu (160 g)
  • 2 ČL ľanových semienok (6 g)
  • 1 strúčik cesnaku (3 g)
  • 1 a ½ mrkvy (128 g)
  • 1 a ½ zeleru (75 g)
  • 2 krajce celozrnného pšeničného chleba (100 g)
  • 2 PL jemného hrudkovitého tvarohu 2,5 % (34 g)

Postup prípravy:

  • Mrkvu nakrájajte spolu so zelerom najemno.
  • Spojte bielym jogurtom a tvarohom.
  • Primiešajte čerstvo pomleté ľanové semienka, prelisovaný cesnak a soľ.
  • Podávajte s pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť!