Príbehy

Sumček africký so šalátom

Sumček africký so šalátom Recepty

🌞 Leto nám klope na dvere a čo charakterizuje letnú gastrosezónu viac ako ryby? 🎏 Dnes sme si pre teba pripravili jednoduchý recept na sumčeka afrického. Skvelá a chutná rybka, ktorej príprava si nevyžaduje žiadne veľké kulinárske zručnosti. Tak čo? Ideme na to?

Ingrediencie

  • 150 g sumček africký
  • 1 a 1 ⁄ 2 PL kukuričná múka (t. j. polenta)
  • 2 x miska rukoly
  • 2 ks rajčiny
  • 3 ks reďkovky
  • šťava z 1⁄2 limetky
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup prípravy

  • Rybu umyte, osušte, osoľte a okoreňte z každej strany.
  • Následne pokvapkajte olejom a limetkou.
  • Rybu obaľte v kukuričnej múke.
  • Na rozohriatej panvici rybu upečte, kým nie je hotová.
  • Rybu servírujte so šalátom z rajčiny, reďkovky a rukoly, ktorý pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou.
  • Želáme dobrú chuť 😋😋

Planeat

Máte aj vy záujem o jedálniček na mieru?

poďme na to