Príbehy

Chutné a zdravé burgre

Chutné a zdravé burgre Recepty

Pri slove burger si väčšina z nás vybaví malú žemľu z fastfoodu alebo naložený dvojitý burger so slaninou a množstvom syra. Väčšinou aj s vyprážanými hranolčekmi a majonézovým dipom ako prílohu. Jednoducho niečo mastné a kalorické.

Tak ako sa každé jedlo dá pripraviť na zdravý spôsob, tak ani burger nie je výnimkou. Naše zdravé a jednoduché burgre patria medzi stálice v Planeat jedálničkoch a dnes vám prinášame ďalšie alternatívy.

Doteraz sme mali v ponuke klasický domáci hamburger z mletého mäsa a vegetariánsku verziu fazuľovo-kukuričný burger. Od dnes nájdete v Planeate jedálničkoch nové chutné a zaujímavé recepty, ktoré ulahodia nielen mäsožrútom, ale aj vegetariánom.

  • Avokádovo-kurací burger
  • Hlivový burger
  • Tuniakový burger
  • Seitan burger
  • Halloumi burger
  • Pikantný hydinový burger

Pikantný hydinový burger – 1 porcia (458 kcal)

 

Prísady:

  • 1 viaczrnná žemľa (75 g)
  • 75 g morčacích pŕs
  • ½ strúčiku cesnaku (1.5 g)
  • ½ paradajky (37.5 g)
  • 40 g ľadového šalátu
  • 1 a ½ ČL avokáda (22.5 g)
  • 1 PL gréckeho jogurtu (20 g)
  • ½ limetky (33.5 g)
  • 1 ČL olivového oleja (5 g)
  • štipka chilli

Postup prípravy:

  • Olej, polovicu limetkovej šťavy, koriander, cesnak, chilli a zázvor rozmixujte a okoreňte.
  • Pokiaľ nemáte mixér, stačí ingrediencie poriadne roztlačiť a premiešať.
  • Zmes nalejte na hydinové mäso a nechajte ho marinovať 20 – 30 minút.
  • Zvyšný cesnak, koriander a limetkovú šťavu roztlačte s avokádom.
  • Pridajte jogurt a okoreňte.
  • Panvicu rozohrejte, z mäsa zotrite prebytočnú marinádu a opečte ho z každej strany 4 minúty.
  • Avokádovou nátierkou potrite rozkrojenú žemľu a vložte medzi ňu kuracie mäso, ľadový šalát a paradajku.

Dobrú chuť!

Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem