Príbehy

Zapekaná ovsená cappuccino kaša so škoricou a para orechami

Zapekaná ovsená cappuccino kaša so škoricou a para orechami Recepty

Predstavovali ste si niekedy, že si dáte jemný, kávovo orieškový koláčik bez akýchkoľvek výčitiek svedomia? Máme pre vás dobrú správu. Už si ho nemusíte iba predstavovať 🙂

Ingrediencie

  • 5 PL ovsené vločky jemné (55 g)
  • 3 dl sójové mlieko (300 g)
  • 2 para orechy (6 g)
  • 1⁄2 PL čakankový sirup (9 g)
  • 1 slepačí bielok (37 g)
  • 1.5 ČL káva (9 g)
  • 1 PL tvaroh odtučnený (17 g)

Postup prípravy

  • Vločky uvarte v mlieku, pridajte rozpustnú kávu a pomiešajte.
  • Doslaďte sirupom a pridajte tvaroh.
  • Následne bielok vyšľahajte na penu a vmiešajte do kaše.
  • Kašu dajte do zapekacej misy vymastenej tukom a pečte v rúre cca 5 minút.
  • Na záver posypte nadrvenými orechami.
  • Tip: pre ešte väčšiu jemnosť, skúste vločky rozmixovať.
Planeat

Máte aj vy záujem o jedálniček na mieru?

poďme na to