Príbehy

Špaldová krupica s mandľovým mliekom

Špaldová krupica s mandľovým mliekom Recepty

Ste pripravení na delikátne, výživné raňajky? Dúfam, že áno, pretože také sme si pre vás pripravili!

Mnohí z vás možno jedli krupicu naposledy ako deti. Aj pre dospelých má ale niekoľko skvelých výhod. Má upokojujúcu textúru, výborne chutí a odľahčí váš žalúdok. Viete ju doladiť rôznych ovocím a máte zakaždým iné raňajky.

Ingrediencie

  • 5 PL špaldovej krupice (60 g)
  • 2,5 dl mandľového mlieka (250 g)
  • 1 PL čakankového sirupu (18 g)
  • 1,5 ČL mletého kokosu (7.5 g)
  • 10 ks lieskových orieškov (10 g)
  • na dochutenie: škorica

Postup prípravy

  • Mlieko zohrejte a postupne doň vmiešajte krupicu. Nechajte chvíľu povariť.
  • V prípade, ak by bola kaša príliš hustá, pridajte trochu vody.
  • Odstavte z plameňa, premiešajte s drvenými lieskovými orieškami a čakankovým sirupom.
  • Posypte kokosom a na záver môžete dochutiť štipkou škorice.
Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem

 

Mimochodom tento recept je obľúbený obed Jarmily Vlad z Extrémnych premien.
Prečítajte si príbeh jej premeny