Príbehy

Šošovicová nátierka s jogurtom

Šošovicová nátierka s jogurtom Recepty

Šošovica je často prehliadaná, aj keď je to šikovný a lacný spôsob, ako získať širokú škálu živín:

  • má vysoký obsah vlákniny
  • je plná vitamínov B, horčíka, zinku a draslíka
  • je zložená z viac ako 25 % bielkovín, čo z nej robí výbornú alternatívu mäsa
  • je tiež skvelým zdrojom železa, ktoré často chýba vo vegetariánskej strave
  • okrem toho šošovica obsahuje širokú škálu prospešných rastlinných zlúčenín nazývaných fytochemikálie, z ktorých mnohé chránia pred chronickými ochoreniami, ako sú srdcové choroby a cukrovka 2. typu

Poďme si z nej teda niečo uvariť 🙂

Ingrediencie:

  • 30 g sezamového masla (tahini pasta)
  • 100 g varenej šošovice
  • 2 kusy knäckerbrotu (20 g)
  • 4 PL odtučneného gréckého jogurtu (70 g)
  • pol stredne veľkej cibule (37 g)
  • 1 strúčik cesnaku (3 g)

Postup prípravy:

  • Šošovicu preberte, umyte a vsypte do vriacej vody uvariť.
  • Uvarenú rozmixujte, pridajte do vymiešaného masla s jogurtom a očistenou na jemno pokrájanou cibuľou.
  • Dochuťte očisteným, prelisovaným cesnakom a soľou.
  • Konzumujte s pečivom.
Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem