Príbehy

Mrkvovo-batátový krém s tofu

Mrkvovo-batátový krém s tofu Recepty

Trojkombinácia, ktorú si zamilujete – sladká a krémová, no zároveň príjemne pikantná.

Ak do polievky pridáte aj tofu, budete mať vyvážený aj pomer bielkovín v jedle. 🙂

Ingrediencie

  • 1 ks mrkva (85 g)
  • 1 stredný kus batáty - sladké zemiaky (70 g)
  • 30 g šošovica červená napr. Country life
  • 5 PL smotana 12 % (60 g)
  • 1⁄2 x balenie tofu biele napr. Lunter (90 g)
  • 10g zázvor
  • soľ, korenie, chilli, bobkový list
  • 1 ks chlieb (kukuričný, alebo celozrnný špaldový)
  • slnečnicové semiačka a čerstvé bylinky

Postup prípravy

  • Dajte variť mrkvu a batát, osoľte pridajte korenie, chilli a bobkový list.
  • Po 10 minútach pridajte prepláchnutú šošovicu a postrúhaný zázvor. Povarte ešte 5 minút.
  • Stiahnite oheň, nalejte smotanu a nechajte ešte minutku, dve povariť.
  • Vytiahnite bobkový list a rozmixujte na krémovú polievku.
  • Tofu nakrájajte na malé kocky a opražte, zamiešajte do polievky.
  • Na záver pridajte podľa chuti chlieb, alebo slnečnicové semiačka a čerstvé bylinky.
Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem