Príbehy

Jarný šalát s tofu a medom

Jarný šalát s tofu a medom Recepty

Ingrediencie

  • ¾ balenia bieleho tofu (135 g)
  • 0,5 PL sójovej omáčky (5,5 g)
  • 3 ČL včelieho medu (21 g)
  • 1 dl pomarančovej šťavy (125 g)
  • 1,5 ČL sezamových semienok (4,5 g)
  • 6 reďkoviek (102 g)
  • ¾ menšieho jablka (78,75 g)
  • 3 misky rukoly (51 g)
  • 3 ČL kukuričnej múky – instantnej polenty (9 g)
  • 2 vlašské orechy (6 g)

Postup prípravy

  • V miske zmiešajte med, sójovú omáčku, šťavu z pomarančov a čili (podľa chuti).
  • Tofu nakrájané na kúsky obaľte v múke so soľou.
  • Na panvici opečte tofu spolu s medovou omáčkou.
  • Povarte, kým omáčka neobalí kúsky tofu. Posypte čiernym sezamom.
  • Na šalát zmiešajte rukolu, nakrájanú reďkovku s jablkom, pridajte kúsky medového tofu a na záver posypte vlašskými orechami.
Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem

 

Tento recept je obľúbený obed Silvie Ottingerovej z Extrémnych premien.
Prečítajte si príbeh jej premeny