Príbehy

Fazuľové Brownies

Fazuľové Brownies Recepty

Tento celosvetovo obľúbený koláčik vám asi nemusíme nijak zvlášť predstavovať. No ako už napovedá samostatný názov, recept bude trošku iný, trošku menej kalorický, trošku Planeat 🙂

Ingrediencie

  • 450g červenej fazule (z konzervy, alebo uvarenej)
  • 4ks vajíčka
  • 50g kakaa
  • 120g kokosového cukru
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 2/3 hrnčeku vody
  • 2 PL repkového/kokosového oleja
  • 100g horkej čokolády (80%)
  • štipka soli
  • 100g čučoriedok (môžu byť aj mrazené)

Postup prípravy

  • Do misky vložíme fazuľu s vodou a s ručným mixérom vymixujeme na hmotu, ktorá nám konzistenciou bude pripomínať pastu.
  • Do vymixovanej pasty pridáme kokosový/repkový olej, vajíčka a premiešame.
  • Do brownies zmesy vysypeme sypké suroviny a vymiešame cesto.
  • Na záver pridáme čučoriedky, kúsky horkej čokoláda a lyžicou premiešame.
  • Takto pripravené cesto vylejeme plech s vysokým okrajom (približne 25×20 cm), ktorý si vystelieme papierom na pečenie.
  • Pečieme 40 minút pri 180°C.
  • Koláčik necháme vychladnúť a môžeme ho podávať s kakaovými bôbmi, ovocím, či lyžičkou arašidového masla.
  • Tip č.1: Fazuľu premyte vo vode, čim sa zjemní jej chuť.
  • Tip č.2: Kokosový tuk používajte maximálne jedenkrát týždenne. Vhodná alternatíva do koláčov je repkový olej.
Planeat

Máš aj ty záujem o jedálniček na chudnutie? Teraz v 20% akcii s kódom: LETO20

poďme na to