Príbehy

Cuketové brownie s mandľami

Cuketové brownie s mandľami Recepty

Vláčne brownie s cuketou je zdravšou verziou obľúbeného dezertu – bez výčitiek a plné chuti. Cuketa mu dodáva jemnosť, no jej chuť vôbec necítiť. Ideálny koláč k poobednej káve alebo ako nutrične vyvážený snack na cesty.

Ingrediencie

  • 1 menšia cuketa (cca 200–250 g)
  • 1 zrelý banán
  • 100 g obvarenej a ošúpanej cvikly
  • 2 vajcia
  • 3 PL gréckeho jogurtu alebo tvarohu
  • 100 g mletých ovsených vločiek
  • 30 g kvalitného kakaa
  • 30 g horkej čokolády
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 30 g nasekaných mandlí
  • Štipka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu (voliteľne)

Postup prípravy

  • Predhrej rúru na 180 °C, formu vylož papierom na pečenie.
  • Cuketu nastrúhaj a vyžmýkaj z prebytočnej vody, nechaj odstáť vo väčšej nádobe.
  • A zatiaľ si v menšej miske vyšľahaj vajcia do penista.
  • Pridaj ďalšie ingrediencie: banán, cviklu a jogurt rozmixuj na hladké pyré.
  • A teraz všetko spolu zmiešaj. Miešaj už len lyžicou, nemixuj.
  • Pridaj suché suroviny: mleté vločky, kakao, prášok do pečiva, sódu, soľ a vanilku. Všetko dobre premiešaj.
  • Pridaj oriešky a kúsky čokolády.
  • Nalej do formy a peč 25–30 minút, kým je stred mäkký, ale nie surový.
  • Nechaj úplne vychladnúť – brownie stuhne a bude krásne vláčne.