Planeat

Príbehy

Zemiakovo-mrkvové placky

Zemiakovo-mrkvové placky Recepty

Niet pochýb o tom, že zemiaky sú jedny z najobľúbenejších potravín na svete – od hranolčekov, cez smotanovú zemiakovú kašu až po zemiakové placky. Samotné zemiaky však neobsahujú veľa výživy ani chuti, takže do tohto receptu sme pridali mrkvu pre sladkosť, chuť a extra vitamíny!

Chrumkavé, pečené zemiakovo-mrkvové placky sú pokrmom pre celú rodinu. Podávame s cottage cheese.

Ingrediencie:

  • 1 a 1⁄2 veľkého zemiaku (300 g)
  • 1 mrkva (127 g)
  • 2 strúčiky cesnaku (6 g)
  • 1 slepačie vajce (55 g)
  • 3 PL celozrnnej pšeničnej múky (45 g)
  • 1 balenie cottage cheese (270 g)
  • 1 ČL olivového oleja (5 g)

Postup prípravy

  • Zemiaky poriadne umyte, nešúpte a postrúhajte najemno.
  • Mrkvu očistite a nahrubo postrúhajte k zemiakom.
  • Posoľte, okoreňte, dochutiť môžete rascou, majoránkou a pridajte prelisovaný cesnak.
  • Pridajte vajce a múku - tú sypte postupne, aby ste získali stredne husté cesto.
  • Rúru si vyhrejte na 180 stupňov.
  • Na plech si pripravte papier na pečenie a tvarujte placky.
  • Tie potom pečte približne 20 - 25 minút.
  • 3 - 4 zemiakovo-mrkvové placky konzumujte s 1 balením cottage cheese a olivovým olejom.