Príbehy

Krémová polievka z pečených paprík

Krémová polievka z pečených paprík Recepty

Už podľa názvu je jasné, že tento recept sa stane hitom vašej kuchyne. 

Vynikajúci krém z paprík a paradajok, podávaný s mozzarellou, opraženým celozrnným pečivom a slnečnicovými semiačkami skvele padne ako sýty obed, či večera. 

Želáme dobrú chuť a vidíme sa v kuchyni. 🙂

Ingrediencie

  • 2 ks červenej papriky (150 g)
  • 1 ks rajčiny (75 g)
  • 1⁄2 stredne veľkej cibuľe (37.5 g)
  • 2x plátky mozzarella light napr. GALBANI (40 g)
  • 3 PL smotany 10% (36g)
  • 1 ČL olivového oleja (5g)
  • 10 g sušených tekvicových semiačok
  • 1x krajec celozrnného ražného chleba (ideálne kváskový) (50g)
  • 1 strúčik cesnaku (3 g)
  • soľ, korenie

Postup prípravy

  • Papriky prepolíme, vyberieme stred a spolu s paradajkami dáme piecť do rúry na 220 stupňov, približne na 15 - 20 minút. Občas otočíme.
  • Po upečení môžeme odstrániť šupky a nakrájame na malé kocky.
  • Panvicu pokvapkáme olivovým olejom, pridáme pokrájanú cibuľu a po chvíli prihodíme aj roztlačený cesnak.
  • Po pár minútach prilejeme vlažnú vodu a pridáme nakrájanú zeleninu.
  • Varíme približne 10 minút, potom odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
  • Po vychladnutí rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a znova premixujeme.
  • Dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Podávame s mozzarellou a na sucho opražených celozrnným pečivom.
  • Posypeme tekvicovými semienkami a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Planeat

Chcete aj vy zhodiť kilá vďaka personalizovaným receptom?

Áno, chcem