Príbehy

Cestovinový šalát s kuracím mäsom, tvarohom a mangom

Cestovinový šalát s kuracím mäsom, tvarohom a mangom Recepty

Na Slovensku sa snáď nenájde nikto, kto by nepoznal klenot gastronómie z 90 rokov – zapečené kurcie prsia s broskyňou a syrom. S touto ikonou 20.storočia má aj náš recept niečo spoločné a to mäso a ovocie. 🍑

V tomto prípade je to mango, ktoré v kombinácii s kuracím mäskom, tvarohom, cestovinou a bazalkou vytvára unikátnu a osviežujúcu chuť, ktorú si buď zamiluješ, alebo ešte viac. 😉

Ako sa hovorí, vyskúšať sa má všetko a tento šalát je toho dôkazom.

Ingrediencie

  • 50 g cestoviny celozrnné, bezvaječné (neuvarené)
  • 1 a 1⁄2 PL olivový olej
  • 70 g kuracie prsia bez kostí
  • 3 PL tvaroh mäkký odtučnený
  • 60 g mango
  • soľ, čierne mleté korenie, bazalka, grilovacie korenie

Postup prípravy

  • Cestoviny uvarte podľa návodu.
  • Na oleji opečte nadrobno nakrájané a okorenené kuracie prsia.
  • V malej miske si pripravte tvarohovú zálievku.
  • Zmiešajte mäkký tvaroh, soľ a korenie, môžete pridať aj sušenú alebo čerstvú bazalku.
  • Cestoviny so zálievkou poriadne premiešajte a dajte vychladiť do chladničky na 10 minút.
  • Následne pridajte osmažené kuracie kúsky a na kocky nakrájané mango.
Planeat

Máte aj vy záujem o jedálniček na mieru?

poďme na to