Príbehy

Rýchle a nenáročné cestoviny v Planeat

Rýchle a nenáročné cestoviny v Planeat Recepty

Väčšina z nás pozná situácie, kedy potrebujeme uvariť veľmi rýchlo zdravý obed alebo večeru pre celú rodinu. Planeat doteraz ponúkal mnoho bežných cestovín ako tuniakové alebo s omáčkou Bolognese, ktoré snáď pozná každá kuchyňa, ale aj mnohé extravagantnejšie ako cestoviny s pestom z červenej repy.

K týmto receptom sme pridali tieto novinky:

  • Zeleninové tagliatelle s krevetami
  • Avokádové cestoviny
  • Cestovinový šalát s kuracími kúskami a mangom
  • Cestoviny s kyslou kapustou
  • Cestoviny s hubovou omáčkou
Planeat

Odporúčame si voliť celozrnné, špaldové alebo grahamové cestoviny, ktoré navyše sú aj zdrojom vlákniny. Ak tieto nepreferujete, tak zvoľte aspoň bezvaječné z tvrdej pšenice uvarené al dente.

Vo svete existuje okolo 300 druhov cestovín, takže pestrosti a fantázii sa medze nekladú.

Planeat

Chcete vyskúšať personalizovaný receptár, šitý vám na mieru?

Áno, chcem

 

Špagety s mozzarellou, cherry paradajkami a rukolou

Ingrediencie:

  • ½ mozzarelly (62.5 g)
  • 65 g neuvarených špagiet
  • 1ČL olivového oleja (5 g)
  • 3 strúčiky cesnaku (9 g)
  • 16 ks cherry paradajok (192 g)
  • 10 g kapary
  • 20 ml bieleho vína (20 g)
  • 1 miska rukoly (17 g)
  • 10 g parmezánu

Postup prípravy:

  • Špagety uvarte vo vriacej osolenej vode al dente (7 - 8 minút).
  • Sceďte, no trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny si odložte.
  • Na rozpálenej panvici alebo woku na oleji krátko orestujte nakrájaný cesnak.
  • Pridajte cherry paradajky rozkrojené na polovicu.
  • Osoľte štipkou soli a okoreňte.
  • K paradajkám pridajte kapary a restujte asi 5 minút, kým paradajky nezmäknú.
  • Pridať možete podľa chuti aj chilli papričku.
  • Zmes podlejte suchým bielym vínom.
  • Keď sa alkohol odparí, podlejte jedlo asi 100 ml vody, v ktorej sa varili cestoviny.
  • Scedené špagety preložte do omáčky, premiešajte a stiahnite z ohňa.
  • Pridajte mozarellu nakrájané na malé kocky a rukolu, ktorú natrhajte na menšie kúsky.
  • Dôkladne premiešajte, posypte parmezánom a podávajte.

Dobrú chuť!