Vyskúšaj aj ty tento jesenný hit a určite neoľutuješ 🙂
Ingrediencie
1 ks Maslová tekvica na pečenie
6-8 ks cherry paradajky
2 ks malá šalotka / červená cibuľa
2 ks menšej mrkvy
1 ks strúčik cesnaku
500 ml zelenínový vývar
Madelan Fit Syr (alebo iný nízkotučný)
Olivový olej
Mix provensálskych byliniek
Chilli lupienky
Soľ
Skyr jogurt
Petržlenová vňať
1 ks Kváskový chlieb
Maslo
Postup prípravy
Maslovú tekvicu nešúp, iba rozrež na napolovičku a vydlab.
Ulož si ju na plech s papierom na pečenie a do vydlabanej časti pridaj cherry paradajky, cibuľu, mrkvu a cesnak.
Posyp ju bylinkami, osoľ, pridaj chilli podľa chuti a pokvapkaj olivovým olejom.
Následne túto krásu hoď celú do rúry a nechaj piecť na 180 stupňov cca 40 min.
Nezabúdaj si tekvicu čas od času kontrolovať aká je tvrdá tekvica.
Po upečení tekvicu vydlabe zo šupky a všetky upečené suroviny pridaj do hrnca alebo mixéra.
Pridaj zeleninový vývar, prípadne môžeš pridať aj trochu mlieka, či rastlinnej smotany aby sa zjemnila farba krému.
Pre navýšenie bielkovín a zjemnenie chuti ti odporúčame si pridať zopár lyžičiek skyru.
Na polievku už stačí iba pridať bylinky podľa chuti a nezabudni na petržlenovú vňať.
K dokonalosti ti už chýbajú iba dva kúsky kváskového chlebíka, na ktoré si natri trošku masla, pridaj nastrúhaný syr a daj zapiecť do rúry na pár minút.
Prípadne toast môžeme pripraviť v toastovači alebo na panvici.
Želáme ti dobrú chuť!
Máš záujem o chutné a zdravé recepty na mieru? Zohľadníme aj tvoje alergie a chuťové preferencie!