Príbehy

Zeleninové tagliatelle s krevetami

Zeleninové tagliatelle s krevetami Recepty

Aj keď sa ti do týchto cestovín možno na prvú nebude chcieť – hovoríš si „hmm, to bude veľa práce“, neváhaj a urob to. Ak ich raz skúsiš, úplne si ich zamiluješ. Hovoríme z vlastnej skúsenosti, mňam!

A čo je super výhoda, vieš si ich pripraviť aj na dva dni vopred. Jednak, budeš mať na ne opäť chuť (opať hovoríme z vlastnej skúsenosti) a za druhé je to skvelý ťah pre tvoj čas, najmä takto v lete. Tak čo ideš do toho?

Ingrediencie

  • 65 g celozrnný cestovín
  • 90 g varených kreviet
  • 1 a 1/2 mrkvy
  • 1 malá cuketa
  • 1 PL olivového oleja
  • citrónová šťava
  • petržlenová vňať
  • soľ, čierne korenie, kurkuma, mletá rasca

Postup prípravy

  • Ako prvé si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale.
  • Mrkvu ošúpeme, umyjeme pod vodou a spolu s umytou cuketou, pomocou škrabky na zemiak, našúpeme tenké pásiky.
  • Na panvici opečieme krevety na oleji (môžeme najskôr krátko povariť v horúcej vode).
  • Pridáme zeleninu a všetko spolu na prudkom ohni podusíme cca 10 minút.
  • A máme hotovo.

Rýchlovka však? 👌

Servírujeme na tanier, naložíme porciu cestovín, navrstvíme zeleninovo – krevetovou zmesou. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme petržlenovú vňať (alebo bylinky podľa chuti) a my odporúčame aj chilli. 🌶️ Dobrú chuť.

Planeat

Máte aj vy záujem o jedálniček na mieru?

poďme na to