Planeat

Príbehy

Rajčiny plnené ovčou bryndzou

Rajčiny plnené ovčou bryndzou Recepty

Či už hľadáte nové spôsoby, ako využiť množstvo letných paradajok alebo jednoducho chcete rýchle jedlo, tieto paradajky plnené ovčou bryndzou sú jednoduché a chutné!

Ingrediencie:

  • 20 g ovčej bryndze
  • 2 rajčiny (150 g)
  • grécky jogurt odtučnený (50 g)
  • plátok morčacia šunka (18 g)
  • 1⁄2 stredne veľkej cibule (37.5 g)

Postup prípravy:

  • Rajčiny prerežte na polovicu.
  • Lyžičkou vyberte vnútro, ktoré si odložte nabok.
  • Do misky pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a bryndzu.
  • Primiešajte jogurt a nakrájanú šunku. Zmes podľa chuti osoľte a okoreňte, prípadne pridajte bylinky (napríklad pažítku, žeruchu). Pripravenou zmesou naplňte každú polovicu rajčiny.
  • Zvyšné vnútro rajčín, prípadne aj zvyšky rajčín, ktoré nejde naplniť, konzumujte ako prílohu.