Planeat

Príbehy

Avokádové cestoviny

Avokádové cestoviny Recepty

Avokádo. Milujeme ho. Mohli by sme ho pridať do šalátu alebo rozmačkané ako guacamole s toastom.

Dnes si ho dáme vo forme najúžasnejších, najkrémovejších, ale hlavne najrýchlejších cestovín, aké ste kedy mali. Žiadna smotana ani maslo. Všetko, čo potrebujete, sú jednoduché a čerstvé suroviny … a tuniak. Ale to je všetko. Tak ideme na to!

Ingredience:

  • 1 avokádo (120 g)
  • 60 g celozrnných cestovín (gramáž neuvarených cestovín)
  • 1 malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (80 g)
  • 15 g sušených paradajok v oleji
  • Na dochutenie môžete pridať cesnak, citrónovú šťavu alebo aj chilli.

Postup prípravy

  • Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Avokádo rozmixujte.
  • Pridajte k nemu nakrájané sušené paradajky (olej z nich vylejte).
  • Vzniknutú pastu vylejte na uvarenú porciu cestovín a pridajte tuniaka.

Pozor: pretože avokádo po nakrájaní rýchlo oxiduje, tieto cestoviny je najlepšie podávať ihneď.